maanantai 19. syyskuuta 2011

OLLA ja Wetterhoff Wintage

Habitaren designalueella Ahead!:ssa oli nähtävillä Wetterhoffin opiskelijoiden erilaista osaamista OLLA-osastolla. Trash ja Eco teemat näkyivät myös OLLA-osastolla, esimerkiksi armeijan kierrätyslaatikoissa ja teltan tukirakenteissa. Luonnon designia tuotiin osastolle vihreän elefantinheinän ja värikkäiden koristekurpitsojen kautta.

Wetterhoff Wintage oli Habitare-messuilla esillä erilaisella tavalla kuin ennen. Kankaita on käytetty uudella tavalla ja niiltä on kehitelty eteenpäin. Malliston kankaat ja erityisesti kengät keräsivät katseita messuilla. Moni olisikin halunnut palan wintagea mukaansa. 
ASSI2011 
Teknologiakeskus Innopark Oy:lle tehdyssä selvitystyössä opiskelijat ideoivat erilaisia asumisen ja sisustamisen konsepteja erilaisten käyttäjäryhmien näkökulmasta. Pääteemoja olivar wetterhoff wintage, franckilaisuus, post-franckilaisuus sekä opiskelija-asuminen, joiden pohjalta syntyi erilaisia konseptia. OLLA-konseptissa liitetään hyvä olo kotoisuuteen ja mukavuuteen. Hyvän olon tunne ei ole paikasta riippuvainen. Ideoissa mukana kuljetettavat tuotteet muuntautuvat esimerkiksi laukusta mekoksi tai piknikalustaksi.Opiskelija-asuminen -teemasta ideoitiin yhteisöllisiä, ekologisia ja sosiaalisia ratkaisuja opiskelija-asumiseen. Tuloksena syntyi kalustekirjasto, joka nimensä mukaan lainaan tarvittavia huonekaluja ja jopa pintamateriaaleja sekä opiskelijaPULKKA, joka on asukasyhteisön nettiportaali. Siellä opiskelijat voivat sopia tapaamisia, kimppakyytejä ym. Maaseudun voi tuoda kotiin -konseptissa kasvit ja kasvillisuus on tuotu osaksi tämän päivän huonekaluja ja sisätiloja. Ryhmä ideoi kodinsisustukseen tuotteita, joissa käytetään eläviä kasveja luovasti osana huonekaluja esimerkiksi kukkaryijyn ja kasvituolin.

Tuotekehityksen ja tekstiilin opiskelijat toteuttivat yhteistyössä Hämeen Puuverkko Oy:n kanssa kaksi mökkiä Mäntyharjun kesän 2011 loma-auntomessuille. Mökit olivat arkkitehtuuriltaan samanlaiset, mutta sisustukseltaan erilaiset.Mummonmökki Heta on moderni ja sen tuotteissa on käytetty uusia tekstiilintekniikoita kuten laserleikkausta ja digiprinttausta. Vaarinmökki Akustissa tekstiili pohjautuu perinteisiin tekstiilitekniikoihin. Sisustuksessa käytetty Wetterhoff Wintagen verhoilukangas Akusti on saanut nimen mökiltä.

Laura Jõen ja Aino Lindgrenin suunnittelema Matkalle mukaan tyynymallisto koostuu erilaisista tyynyistä, jotka auttavat matkan onnistumisessa. Tuotteissa käytetyt kankaat ovat Wetterhoff Wintage mallistosta.



OLLA - osasto


Etualalla Wetterhoff Wintage jakkaroita

                                         
 Alf Holmbergin puinen polkupöyrä keräsi katseita


Kiitos kaikille vierailijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti